< Back to Our Work
2007 | Restuarants

Franco

Before reclaimed wood was a thing, we used it as a feature in Franco, a French restaurant located in an historic building in the Soulard neighborhood of St. Louis. In this space, the vintage wood complements the historic space, while at the same time softening the modern massing with natural textures.

One of the most notable features is the glowing wood veneer ceiling panels. Silently undulating across the ceiling, our team designed these panels to disguise overhead PVC pipes, while still giving guests views of the beautiful timber ceiling above. These custom panels were nearly eliminated from the project because of cost, so our team built the panels in our custom fabrication shop. The veneer is sandwiched between two layers of thin plexiglass sheets, and it is hung with strategically-placed aircraft cable. Gravity naturally creates the waves in the panels.

Winner of the 2007 American Institute of Architects St. Louis Award of Merit.

1535 S 8th St
St. Louis, MO 63104

Closed Feb 2016